معرفي

 
 
 
با توجه به این امر که از آنجا که ایران کشوری است با اقلیم های متفاوت، تنها تکیه به سنجش از دور نوری نمی تواند پاسخگوی بسیاری از نیازها و کاربردها باشد.بنا به تعریف، سنجنده‌هایی که منابع انرژی ارسالی به سمت هدف را تولید می‌کنند، ‌سنجنده‌های فعال اطلاق می‌شود. طیف وسیعی از عوارض و پدیده­های جغرافیایی را می­توان با استفاده از تکنولوژی سیستم های فعال، شناسایی و مورد کاوش قرار داد.

سنجنده‌های فعال در حیطه‌ی عملیاتی سنجنده‌های راداری را می‌توان به: 1- سنجنده‌های اسکترومتری، 2- سنجنده‌های ماکروویو فعال، ‌3- سنجنده‌های رادار آلتیمتری دسته‌بندی نمود.  

مواردی همچون: 1- عدم تاثیر پذیری محسوس از شرایط جوی، 2- امکان اخذ داده ها در تمامی ساعات شبانه روز،‌ 3- حساسیت به خصوصیات هندسی سطح (زبری و فرم)، 4- تاثیر پذیری از خصوصیات الکترودینامیکی همچون ثابت دی‌الکتریک اجسام،‌ 5- حساسیت امواج مایکروویو به رطوبت و 6- امکان انجام تداخل‌سنجی بواسطه‌ی ماهیت همدوس امواج راداری، از مزایای سودمند فناوری رادار و سنجش از دور ماکروویو بشمار می‌رود.

صرفنظر از کاربردهای تداخل‌سنجی و ماکروویو غیر فعال، تمام تلاش سنجش از دور مایکروویو بدست آوردن میزان بازپراکنش راداری که اصطلاحاً به آن "Radar Cross Section "(RCS) گویند، می‌باشد. این عدد برای تارگت های مختلف متفاوت خواهد بود. میزان بازپراکنش رادار می تواند اطلاعات مفیدی راجع به جنس، پستی و بلندی سطح جسم، مقدار رطوبت آن و ... در اختیار قرار دهد.

متاسفانه، به دلیل تفاوت اصول علمی و قوانین حاکم برسنجش از دور مایکروویو، در ایران این شاخه از سنجش ازدور رشد قابل توجهی نداشته و تحقیقات انجام شده در این زمینه به طور منسجم به سوی حل مشکلات و توسعه‌ی کاربردهای بومی هدایت نشده‌اند. وجود مطالعات موردی و پراکنده در این حوزه‌ گویای عدم توجه کافی به این بخش مهم از فناوری سنجش از دور بشمار می‌رود.

دانشکده مهندسی نقشه ­برداری و پژوهشکده سنجش از دور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بعنوان دو مرکز مرجع علمی- پژوهشی فعال در زمینه سنجش از دور راداری در سطح کشور فعالیت دارند و تاکنون پروژه های مهمی چه در سطح دانشگاهی و چه در سطح کشور را به انجام رسانیده اند. 

 
 
 

 سرپرست                   دروس                       همکاران                           خدمات                          داده                         تماس با ما                      تجهیزات                     دستاوردها                      حوزه های پژوهشی
تاریخ به روز رسانی:
1399/07/22
تعداد بازدید:
744
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.